ГРОМАДЯНСТВО
registrations

ЯК ОТРИМАТИ ПОЛЬСЬКЕ ГРОМАДЯНСТВО?

Польське громадянство можна отримати:

ЗА ЗАКОНОМ

НАДАННЯ ГРОМАДЯНСТВА


Польське громадянство надає Президент Республіки Польща. Президент у своєму рішенні не обмежений ніякими умовами, які повинен виконати іноземець, щоб отримати польське громадянство. Це означає, що Президент може надати польське громадянство кожному іноземцю, незалежно від того, наприклад, як довго він перебуває в Польщі.



price1500euro

ВИЗНАННЯ ПОЛЬСЬКИМ ГРОМАДЯНИНОМ

Іноземець може бути визнаний польським громадянином.

- має дозвіл на постійне перебування,
- має в Польщі стабільний і регулярний джерело доходу в Польщі та підтвердження місця проживання;

(На відміну від пункту 1., В цьому випадку не вказано, на якій підставі іноземець повинен перебувати у Польщі принаймні 10 років. Це може бути навіть віза або карта тимчасового перебування. Це означає, що на момент подачі заяви про визнання польським громадянином, іноземець повинен мати дозвіл на постійне місце проживання або дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС. Наприклад: особа, легально і безперервно проживала на території Польщі протягом 9 років на підставі карт тимчасового перебування. Після 9 років особа отримала дозвіл на проживання довгострокового резидента ЄС і перебувала у Польщі на цій підставі протягом 1 року - в цьому випадку, вона може подати заяву про визнання її громадянином Польщі)

• іноземець, що перебуває безперервно на території Польщі принаймні 2 роки на підставі дозволу на постійне перебування, яке отримав у зв'язку з польським походженням.


ВАЖЛИВО: Для того, щоб бути визнаним польським громадянином, іноземець, - за винятком випадків, передбачених у пунктах 4 і 5 - зобов'язаний знати польську мову. Його знання має бути підтверджено сертифікатом знання мови, отриманим після складання державного іспиту, свідоцтвом про закінчення школи (наприклад, базової, середньої або вищої), у Польщі або свідоцтвом школи за кордоном з польською мовою навчання. Сертифікати знання мови видаються Державною комісією з сертифікації знання польської мови як іноземної / Państwowа Komisjа Poświadczania Znajomości Języka Polskiego Jako Obcego). В даний час, щоб отримати сертифікат треба скласти іспит, який організовує вище зазначена Комісія на базовому комунікативному рівні (рівень B1). Громадянин Польщі може одночасно мати польське громадянство і громадянство іншої країни. Якщо особа має подвійне громадянство - польське та іншої країни - по відношенню до Польщі вона має ті ж права і обов'язки, що і особа, яка має тільки польське громадянство. Це означає, що особа не може у відносинах з польськими органами посилатись з правовими наслідками на наявність одночасно громадянства іншої країни, і випливаючими з цього права та обов'язки.

ТРИВАЛІСТЬ ПРОЦЕДУРИ

Справа має розглянутись негайно, якщо це можливо на підставі доказів, поданих заявником. У разі справи, що вимагає вияснення - не пізніше, ніж один місяць. У разі особливо складних випадків рішення має бути прийняте протягом двох місяців (вищевказані строки не включають затримок з вини сторони або з причин, не залежних від органів).

Якщо Ви не впевнені щодо подачі документів для отримання громадянства, працівники inPL.com.ua допоможуть вам у вирішенні всіх питань, а також нададуть фахову юридичну допомогу.

Ваш, inPL.com.ua



© 2014-2017 inPL All Rights Reserved.

Розробка сайту: студія WEB Lab